Fredagens Fund – nyt tiltag hver uge!

Mordet i Vestermarie“Mordet i Vestermarie” af Palle Rosenkrantz

Mordet i Vestermarie er baseret på en mordsag på Bornholm i 1836, hvor den anklagede blev dømt trods fortvivlet nægtelse. Han hængte sig i arresten efter dommen og først efter 50 år tilstod den virkelige morder på sit dødsleje.

Palle Rosenkrantz skrev i 1902 denne bornholmske kriminalhistorie efter akter og mundtlig overlevering. Bogen vakte kolossal opsigt, bl.a. fordi den blev betragtet som et indlæg i den aktuelle diskussion om en retsreform.

Handlingen:
Da kirkemølleren i Vestermarie, Albert Dich, en nat i 1833 bliver myrdet på vej fra Vestermarie til Rønne, angiveligt med en større sum penge på sig, er der mange mistænkte. Men undersøgelseslederen, den ærgerrige militærauditør i Rønne, lægger sig efterhånden fast på én bestemt, skomageren Jørgen Christian fra Vestermarie, som han anvender ethvert lovligt såvel som som ulovligt middel for at aftvinge en tilståelse.

Om forfatteren:
Palle Rosenkrantz var baron, jurist og forfatter. Længe før engelske og amerikanske forfattere begyndte han, at skrive dokumentariske kriminalromaner, hvor Mordet i Vestermarie er en af de første. Hans bog Hvad Skovsøen gemte fra 1903 betegnes som den første danske moderne detektivroman. Palle Rosenkrantz var i det hele taget en flittig forfatter. Også af nød. Familien sat hårdt i det i Nakskov og da han mistede sit arbejde på sagførerkontoret -anklaget for uberettiget forbrug af offentlige midler – røg karrieren som jurist. Han udgav efterfølgende over 80 bøger og skrev teaterstykker, hørespil og manuskript til tolv stumfilm. Frem til første verdenskrig skal han have været Danmarks mest produktive og mest solgte forfatter. Palle Rosenkrantz døde i 1941 og blev 74 år.

Bogen er 4. udgave fra 1968 og i meget fin stand. 223 sider.

Klik her for køb: Pris 100 kr.

NU kun 1 stks. på lager