Reception for bog om Sigrid Ring

Bogen ‘Sigrid Ring – Glæden ved planter’ blev præsenteret søndag i haven bag malerens L.A. Rings atelier på Sankt Jørgensbjerg i Roskilde. Omkring 30 gode roskildeborgere mødte frem og receptionen blev indledt med fine ord fra formanden for L.A. Rings Venner, Jan Mejding, dernæst et indlæg fra forlægger Brian Christensen – og sidst forfatter Ida Lehrmann Madsen, som fortalte om, hvorfor bogen er så vigtig.

– Den giver et fint indblik i en ung kvindelig kunstners arbejde som blomster- og plantemaler i en tid, hvor kvindelige kunstnere ofte stod i skyggen af de mandlige. Og hvor det forventedes at kvinderne opgav deres kunst til fordel for mandens – og helligede sig familien. Sådan gik det også dengang med Sigrid Ring, som eller var en yderst talentfuld maler i hvis akvareller og tegninger man kan se, hvor interesseret hun var i tidens tendenser i kunstens og botanikkens verden.

Til stede til receptionen var i øvrigt Sigrid Rings barnebarn, som også bærer navnet Sigrid. Hun har netop doneret adskillige tegninger og akvareller til L.A. Rings Besøgscenter i forbindelse med en udstilling sidste år og dette bogprojekt. 

‘Sigrid Ring – Glæden ved planter’ er bog nr. 15 udgivet af Forlaget Brian Christensen.

Bestil bogen her

Læs hele forlæggerens tale her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *