Historiens Spøgelser – Rønne 1940-1946: Ghosts of history – Geister der Geschichte

Af Jens Voigt, 2017

DKK 299,00

“Historiens Spøgelser – Rønne 1940-1946” er en historie- og fotobog, hvor gamle fotos fra krigens tid er blevet smeltet sammen med nye fotos, taget fra præcis samme position. Fortid møder nutid og der opnås en effekt af, at tyske, russiske og danske soldater går igen i Rønnes gader – som historiens spøgelser.

Samtidig er bogens over 100 fotos suppleret med stedets og begivenhedernes historie – dengang under besættelsen i Rønne i 1940-1946 og frem til i dag. Uanset om du tager bogen med ud i Rønnes gader til fods eller læser den hjemme i lænestolen, så er håbet, at du kan mærke historiens vingesus.

Oplagt for bornholmere, turister, skoler – og ikke mindst, læsere med interesse for krigshistorie og Bornholms unikke situation under Anden Verdenskrig.

Bogen udkom den 18. august 2017 og blev præsenteret på Bornholms Museum, hvor en udstilling med fotos fra bogen blev udstillet på store roll-ups med tilhørende tekst. Udstillingen er siden blevet vist på Rønne Bibliotek og på Koldkrigsmuseet Bornholmertårnet.

Sprog: Dansk, engelsk og tysk.

288 sider. Rigt illustreret.

 

Tidligere omtale af “Historiens Spøgelser”:

Nyhed: Brev fra Dronningen

TV-udsendelser om “Historiens Spøgelser”

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Historiens Spøgelser – Rønne 1940-1946: Ghosts of history – Geister der Geschichte”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *