Sigrid Ring – Glæden ved planter

Af Ida Lehrmann Madsen, 2021

DKK 115,00

Sigrid Ring kendes især som model for – og hustru til – den store danske maler L.A. Ring. En ny bog sætter nu fokus på hendes arbejde som ung kunstner og formgiver.

Sigrid Ring blev født i 1874 med efternavnet Kähler. Hun voksede op i det kreative miljø på Kählers Keramiske Fabrik i Næstved, hvor hun også arbejde som dekorationsmaler. Hun blev inspireret af de forskellige kunstnere, som var tilknyttet fabrikken og fulgte med i datidens strømninger som f.eks. japanisme og skønvirke. I 1896 blev Sigrid Kähler og Laurits Andersen Ring gift.

– I den unge Sigrids akvareller og tegninger kan man se, hvor interesseret hun var i tidens tendenser i kunstens og botanikkens verden. Når man ser nærmere på hendes arbejder, får man et sjældent indblik i en ung kvindelig tegners inspiration og teknikker, siger Ida Lehrmann Madsen, som er forfatter og uddannet kunsthistoriker.

Sammen med L.A. Ring levede Sigrid Ring den sidste del af sit liv i Roskilde i huset på Uglebjerg. På Sankt Jørgensbjerg, lige nedenfor, indrettede L.A. Ring et atelier i Brøndgade nr. 1. Her har L.A. Rings Venner i dag indrettet et besøgscenter, hvor der gennem skiftende udstillinger, film, billeder m.m. fortælles om maleren og om familiens tid i Roskilde, nu med lidt mere fokus på Sigrid Ring.

Bogen ’Sigrid Ring – Glæden ved planter’ fortæller om en overset kvindelig ung kunstner i slutningen af 1800-tallet. Det er samtidig en bog, som kan interessere plante- og blomster-interesserede. Bag udgivelsen står L.A. Rings Venner i samarbejde med Forlaget Brian Christensen.

Bogen er på 40 sider og rigt illustreret med fotos, akvareller og tegninger, hvoraf flere ikke tidligere har været publiceret.

Solsikke malet af Sigrid Ring. Akvarel på papir. Udateret.

Presseomtale af bogen:

L.A. Rings Venner udgiver bog om malerens hustru, SN.dk, 15/8-2021

L.A. Rings Venner klar med første bog, Dagbladet Roskilde, 14/8-2021

Lektørudtalelse:

Læs lektørudtalelsen her

 

Kategorier: ,

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Sigrid Ring – Glæden ved planter”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *